© 2019 by Flamenco Center 

REENCUENTRO

Musiken på 1600- och 1700-talen präglades av de sociala förändringar som kom med kapitalisMusiken på 1600- och 1700-talen präglades av de sociala förändringar som kom med kapitalismens frammarsch. Medelklassen blev rikare och de nyrika ville ha samma livsstil som adeln. Flera hade råd att beställa konst och musik enligt egen smak, och de ville ha musik som var pampigare, mer utsmyckad och vackrare än den som överklassen hade.

 

Barockmusiken uppfyllde alla kraven. Medelklassen blev rikare och de nyrika ville ha samma livsstil som adeln. Flera hade råd att beställa konst och musik enligt egen smak, och de ville ha musik som var pampigare, mer utsmyckad och vackrare än den som överklassen hade. Barockmusiken uppfyllde alla kraven. 

De nyrika hade kvar smaken för den folkliga kulturen men separationen mellan folkmusik och ”finmusik” var oundviklig. Den nya musiken krävde dyrare musikinstrument och mer virtuositet. Samtidigt influerades den enormt från ”nya” världen, nya Spanien. Chacona, saraband och xacara är alla födda på andra sidan Atlanten.


Slutet av 1800-talet var en liten guldålder för spansk klassisk musik. Tyvärr kom första världskriget emellan men tiden räckte för att inspirera till den nya musikstilen flamencon som hade sin verkliga guldålder åren 1860-1920. Flamencon var folklig. I den uttryckte man sina innersta känslor, sina plågor och drömmar.

 

Flamencomusikerna skrev inte ner några noter men vi vet att flamenco välkomnade influenser från olika håll så länge de passade och hjälpte till att uttrycka känslorna ännu starkare. Nu återförenar vi flamenco med den klassiska musiken. Det känns helt naturligt.

    Medverkande

IMG_1746.jpg

Musiker, dirigent och tonsättare. Flamenco center är enormt tacksam att få samarbeta med Vladimir.  

Musikalisk ledare och musiker 

Vladimir Dikanski

27654845_1721270554599909_39800774265503

En mycket erfaren sångare/musiker.  Han älskar napolitanska folksånger. italoienska 50-60 tal.   Orädd ger han sig på galna utmaningar som t ex sjunga på spanska. 

Sångare 

Massimo Fascogna

anaranjado 2 b.JPG

Vid den här lager är jag nästan av en expertis på CROSSOVER föreställningar. Reencuentro är dock lite mer utöver det vanliga. 

Dansare och koreograf

Gabriela Gutarra 

fullsizeoutput_14c5_edited.jpg

Sveriges bästa tap dansare.  Jonas älskar att dansa och brinner för slagverk. Den perfekte partner för denna produktion. 

Dansare och slagverkare 

Jonas Nermyr 

DSC_0953_edited.jpg

Ung musiker som inte är rädd för något nytt. Han skapar sin egen musik och har flamenco i sitt hjärta. 

Gitarrist

Jonathan Bondesson

Joaquim .jpg

En musiker med en fantastisk karriär. Han är en till modig gitarrist som ger sig på omöjliga uppdrag. Jag är tacksam att han är med oss. 

Gitarrist

Joakim Lundström

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now